Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Zdrava vadba v urbanem okolju - koraki do boljšega življenja

datum: 12.02.2024

kategorija: obvestila za študente

Vabimo vas na brezplačno delavnico z naslovom "ZDRAVA VADBA V URBANEM OKOLJU - KORAKI DO BOLJŠEGA ŽIVLJENJA". Dogodek je namenjen strokovno usposobljenim delavcem in študenom Fakultete za šport, ki se ukvarjate s športno rekreacijo in želite izvedeti več o tem, kako izboljšati kakovost življenja preko zdrave vadbe v urbanem okolju (stopnice, ograje, klopi, betonske konstrukcije itd.).

Kdaj:  

  • 4. 4. 2024, spletno predavanje od 19:00 do 20:30
  • 11. 4. 2024, praktična delavnica od 15:00 do 19:00

Kje: Fakulteta za šport, Gortanova 22, 1000 Ljubljana (park Kodeljevo in dvorana Škrlatica – v primeru slabega vremena)

Prijava: 

Na delavnici bomo raziskali številne vidike zdrave vadbe, ki so še posebej pomembni v urbanem okolju. Spoznali boste najnovejše trende v športni rekreaciji, pridobili pa boste tudi praktične nasvete in ideje za doseganje boljšega telesnega in duševnega zdravja.

Vsebina delavnice:

  • kako ustvariti učinkovit vadbeni program v mestu,
  • pomen pravilne tehnike pri izvajanju vaj in korekcijske vaje,
  • učinki vadbe na zdravje,
  • praktični primeri vadbe v urbanem okolju.
Delavnico bo vodila prof. dr. Maja Dolenc, redna profesorica na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani in nosilka predmetov Fitnes ter Športna rekreacija ter avtorica več univerzitetnih učbenikov ter številnih znanstvenih in strokovnih člankov. S slušatelji bo delila bogate izkušnje in nasvete za dosego boljšega življenja skozi vadbo. Maja Dolenc

Delavnico bo vodila prof. dr. Maja Dolenc, redna profesorica na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani in nosilka predmetov Fitnes ter Športna rekreacija in avtorica več univerzitetnih učbenikov ter številnih znanstvenih in strokovnih člankov. S slušatelji bo delila bogate izkušnje in nasvete za dosego boljšega življenja skozi vadbo.

Delavnica poteka v okviru projekta NOO ULTRA, Gibalna pismenost za bivanje v družbi 5.0, modul Osebnostna rast skozi bivanje. Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

NOO ultra