Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Karierni tabor

Ljubljana

Študentke in študenti UL, izkoristite začetek počitnic in poletno brezskrbnost za pridobivanje novih znanj na Kariernem taboru!

Karierni tabor združuje brezplačne delavnice, strnjene v teden dni, ki jih organiziramo v Kariernih centrih Univerze v Ljubljani. Na delavnicah boste spoznali široko paleto različnih aktualnih tem pod vodstvom izbranih strokovnjakov, s pridobljenimi znanji pa pridobili nove informacije za nadgradnjo svojih zaposlitvenih, komunikacijskih in digitalnih veščin. Obenem vsebine ponujajo tudi priložnost za spodbudo pri študiju in razmišljanju o svoji študijski in karierni poti.

Udeležite se lahko:

  • ChatGPT oz. Genialni Prijateljski Teleban, ki ga ljubimo in sovražimo
  • Tehnike pogajanj
  • Excel napredni (10-urni) tečaj
  • Kako ohraniti motivacijo in veselje (do študija)?
  • Zmagovalna miselnost
  • Osnove projektnega managementa v kulturi in širše
  • Kaj lahko že v času študija naredim za lažjo pridobitev statusa samozaposlenega v kulturi ter uspešno vstopim v polje kulture?
  • Poslovni bonton

 

Vabimo vas k prijavi in udeležbi!

Opise delavnic, datume in povezavo do prijave na POPR-u najdete v preglednici ali obiščete spletno stran Kariernih centrov UL.

 

Prijave

Prijava na delavnice poteka prek POPR-a, povezave so zapisane v tabeli.

V POPR študenti UL vstopijo preko skupine Študenti UL s svojo veljavno digitalno identiteto UL.

Imate vprašanje?

Dodatne informacije: kc@uni-lj.si

Karierni tabor_jul2023_lezeca

 

Delavnica

Vsebina in izvajalec

Lokacija

Termin

Prijava

Osnove projektnega managementa v kulturi in širše

Projektni pristop postaja vedno bolj pogosto uporabljen pristop k vodenju in izvedbi del v vseh organizacijah. Kaj zajema kulturni in kreativni sektor? Kaj to je in kakšne dejavnosti izvajajo? Kako zastaviti in izpeljati (kulturni) projekt?

Cilj delavnice je seznaniti študente s temeljnimi koncepti projektnega managementa in veščinami, ki so potrebne za uspešno vodenje in izvedbo projekta.

Izvajalka: Darija Aleksić

ZOOM povezavo dobite 24 ur pred dogodkom na e-mail, ki ga imate v POPR-u.

4. 7. 2023

ob 13.00 do 16.00

TU

Tehnike pogajanj

Pogajanja poganjajo svet. Pogajamo se vsak dan, v vseh situacijah. Zato je treba biti na pogajanja dobro pripravljen ter vedeti, kako se obnašati v specifičnih situacijah. Na delavnici boste spoznali nekaj zvijač, ki so pri pogajanjih koristne:

  • kdo prvi vpraša za znesek osebnega dohodka (plače), ko se pogajamo o zaposlitvi;
  • na kaj je treba biti pozoren, ko se pogajamo z drugimi kulturami;
  • kako spoznati taktiko salami in druge izbrane taktike ter kako se pred njimi braniti.

 

Izvajalec: izr. prof. dr. Boštjan Udovič

Fakulteta za družbene vede, P25

3. 7. 2023

ob 9.00 do 12.00

TU

Excel napredni (10-urni tečaj)

 

Na delavnici boste spoznali napredno uporabo programa Excel. Ukvarjali se boste:

  • s pripravo seznama podatkov v obliki preglednice in možnosti nadzorovanega vnašanja podatkov s poudarkom na omejevanju napak pri samem vnašanju,
  • razvrščanje podatkov po različnih kriterijih in prikaz želenih podatkov z uporabo filtrov,
  • uporabo vrtilnih tabel in vrtilnih grafikonov za analiziranje podatkov in pridobivanje različnih povzetkov ali agregiranih vrednosti,
  • normalizacijo podatkov, ki omogoča učinkovitejše delo s podatki, gradnjo podatkovnega modela z uporabo tabel in relacij,
  • uporabo orodja Power Query za zajem podatkov s spleta, njihovo preoblikovanje in uporabo v Excelu,
  • uporabo orodja Power Pivot, kontrolnikov in časovnic za izdelavo nadzornih plošč, ki temeljijo na podatkih iz podatkovnega modela,
  • uporabo orodja 3D Maps za geografsko vizualizacijo podatkov.

Izvajalec: izr. prof. dr. Mitja Dečman

Fakulteta za upravo, P11

 

5. 7. 2023 ob 9.00 do 13.00

in 6. 7. 2023 ob 9.00 do 13.00

 

Delavnica bo izvedena v dveh delih, udeležba je OBVEZNA na obeh delih. Prijavite se na prvi termin in samodejno boste prijavljeni na oba termina.

TU

Kako ohraniti motivacijo in veselje (do študija)?

Na delavnici se bomo posvetili razmišljanju o tem, kaj je dejanski cilj študija, kako lahko skozi študijske izzive izzovemo tudi sami sebe in se zares zavemo svojih sposobnosti, danosti in tudi potenciala, ki ga do zdaj morda sploh še nismo odkrili.

Omejevanje izkušnje študija zgolj na storilnost in ocene je veliko osiromašenje, ki nas na koncu pusti prazne in utrujene. Umetnost študiranja pa je v tem, da se hkrati z vrhunskostjo znanja veča tudi veselje in radovednost ter kreativnost in kvalitetno poznavanje področja.

 

Izvajalka: izr. prof. dr. Lia Katarina Kompan

ZOOM povezavo dobite 24 ur pred dogodkom na e-mail, ki ga imate v POPR-u.

3. 7. 2023 ob 13.00 do 14.15

TU

Zmagovalna miselnost

Za lažje premagovanje ovir, ki so del vsakega življenja, je potrebna sprememba v načinu razmišljanja. Na webinarju boste slišali, kako naravnati svoje ravnanje in razmišljanje tako, da bo zmagovalno, na kakšen način razmišljajo športniki in kaj vse je potrebno, da dosežemo uspeh. Spoznali bomo pomen motivacije, iskanja vzrokov pri sebi, vztrajnosti in samodiscipline, samozavesti, postavljanja ciljev, čustvene inteligentnosti, odgovornosti in še nekaterih drugih dejavnikov, ki ključno določajo pot do uspeha. To boste lahko preslikali tudi na svoje osebne cilje in predvsem tam, kjer se vam pojavljajo ovire in izzivi, na primer: težave in odlašanje z učenjem ter pripravo na izpit, iskanjem zaposlitvenih možnosti, premagovanjem osebnih težav…

Izvajalec: prof. dr. Matej Tušak

ZOOM povezavo dobite 24h pred dogodkom na e-mail, ki ga imate v POPR-u.

4. 7. 2023 ob 9.00 do 11.30

TU

Kaj lahko že v času študija naredim za lažjo pridobitev statusa samozaposlenega v kulturi ter uspešno vstopim v polje kulture?

Razmišljate, da bi po končanem študiju svojo poklicno pot nadaljevali na področju kulture kot samostojna ustvarjalka ali ustvarjalec? Veste, kaj je potrebno, da se lahko po študiju kar najbolje vključite v aktivno okolje v polju umetnosti in kulture? Prisluhnite delavnici!

Izvajalki: Inga Remeta, Urška Jež

ZOOM povezavo dobite 24h pred dogodkom na e-mail, ki ga imate v POPR-u.

5. 7. 2023 ob 13.00 do 16.00

TU

Poslovni bonton

Postanite opolnomočeni za obvladovanje poslovnih situacij in se udeležite delavnice o poslovnem bontonu. Da se boste v prihodnje lažje izognili neprijetnim zadregam na poslovnih dogodkih in na zaposlitvenih razgovorih, bomo poslovni bonton obravnavali tako v teoriji kot na praktičnih primerih. Dotaknili se bomo verbalne/neverbalne komunikacije, komunikacije v virtualnem okolju ter vseh faz, ki so v poslovnem svetu vezane na poslovni bonton.

Izvajalka: Lidija Baloh

ZOOM povezavo dobite 24h pred dogodkom na e-mail, ki ga imate v POPR-u.

6. 7. 2023 ob 13.00 do 16.00

TU

ChatGPT oz. Genialni Prijateljski Teleban, ki ga ljubimo in sovražim

Spoznali bomo, zakaj je chatGPT tako prijateljski, zakaj je po svoje genialen, zakaj je lahko tudi zelo telebanski. Premislili bomo, kdo ga ljubi, kdo ga sovraži in kdo se ga morda boji.

 

Izvajalec: Matej Petković

ZOOM povezavo dobite 24h pred dogodkom na e-mail, ki ga imate v POPR-u.

7. 7. 2023 ob 9.00 do 11.15

TU