Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Juriš na Kozjak 2015

Ljubljana

Sobotni dan – 10. oktober 2015 - ni bil ravno s soncem obsijan… zato pa je bilo toliko več dobre volje in nasmeha na obrazih tekmovalcev, ki so zastopali barve Univerze v Ljubljani in Fakultete za šport na jubilejnem duatlonu »Juriš na Kozjak 2015«.

Juriš na Kozjek je že desetletna tradicionalna akademska športno-tekmovalna prireditev. V dveh športnih disciplinah (kolesarjenju in teku) pogumni športniki premagajo 2024 metrov višinske razlike. Prva disciplina duatlona predstavlja 12,8 km dolga kolesarska trasa z 1160 m višinske razlike, nato še 1,8 km tek kjer športniki premagajo 400 m višinske razlike.

Barve Univerze v Ljubljani in Fakultete za šport so letos zastopali: Samo Rauter, Tomislav Katalenič, Fonza Prevori, Maja Laznik, Bojan Leskošek, Rajko Kos, Andrej Kokalj, Miha Lampreht, Jure Laznik, Matija Jurko in Franci Valant.

Vodja odprave pa je bil Miran Kondrič.

Čeprav nam vreme ni bilo ravno najbolj naklonjeno, fotografije kažejo na izjemno sproščeno in prijateljsko vzdušje, ki na tej tekmi vlada. Fotografije in rezultati po posameznih kategorijah so dostopni na strani tekmovanja. V posameznih kategorijah so se naši tekmovalci odlično odrezali in pobrali kar nekaj medalj.

 

Kozjak 2015_1.JPGKozjak 2015_2.JPGKozjak 2015_3.JPG