Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

NAVODILA IN OPISI TESTOV PREIZKUSA GIBALNIH SPOSOBNOSTI IN ZNANJ

 

Preizkus gibalnih sposobnosti in znanj v 1. prijavnem roku bo v sredo26. 6., in v četrtek27. 6. 2024, na Fakulteti za šport in v neposredni okolici (v športnih dvoranah in bazenu FŠ ter na atletskem in nogometnem stadionu Kodeljevo). Vsak kandidat opravlja preizkus oba dneva.

Opisi testov preizkusa

Postopek točkovanja preizkusa gibalnih sposobnosti in znanj

 

Kako do dobrega osebnega dosežka pri testih na preizkusu gibalnih sposobnosti in znanj?

 

Vse to in še več boste izvedeli na pripravah na preizkus gibalnih sposobnosti in znanj, ki bodo izvedene pod strokovnim vodstvom učiteljev in študentov višjih letnikov Fakultete za šport. Spoznali boste vse podrobnosti o posameznih testih, ki se bodo izvajali na preizkusu gibalnih sposobnosti in znanj za vpis v prvi letnik Fakultete za šport. Spoznali boste, katere gibalne sposobnosti so pri posameznih testih pomembne in kako doseči dober dosežek. Pridobili boste povratno informacijo o vaši tehniki izvedbe posameznih testov in se naučili pravilne tehnike, s katero boste lahko izboljšali svoj dosežek. Pridobili boste tudi znanja, kako načrtovati vadbo in kako vaditi v obdobju do preizkusa gibalnih sposobnosti in znanj, da bo na dan preizkusa vaš dosežek najboljši. Priprave bodo potekale v majhnih skupinah. Vodilo bo osebni pristop.

Prvi del priprav bo potekal v soboto, 23. marca 2024 od 9.00 do 13.00 ure, preko spletne konference s pomočjo aplikacije Zoom. Drugi del bo organiziran »v živo« na praktičnih delavnicah na Fakulteti za šport, v soboto 30. 3. 2024. Priprave bodo potekale v športnih dvoranah, na atletskem stadionu in v Univerzitetnem plavalnem centru na Fakulteti za šport. Prijavite se lahko do sobote, 16. 3. 2023 na tej povezavi. Cena priprav je 60,00 € z DDV (znesek nakažete na poslovni račun UL, Fakultete za šport št.: SI56 01100-6030708477 pri UJP RS. Sklic 00 500-35). Vljudno prosimo, da potrdila o vplačilu pošiljate po elektronski pošti na permanentno@fsp.uni-lj.si.

Vse dodatne informacije dobite po elektronski pošti permanentno@fsp.uni-lj.si.