Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

MODERNI PLES ZA ŠTUDENTE

Program izvaja Urška Ilar, študentka 4. letnika FŠ in aktivna plesalka te zvrsti. Moderni ples je sestavljen v kombinaciji baleta in organskega gibanja. V enem trenutku mehkoba gibanja v drugem hitro in ostro gibanje. Veliko je kontrastov pri prehajanju iz organskega, surovega, naravnega giba v izpopolnjeno tehnično baletno gibanje. V Urškinem stilu modernega plesa pa je prisoten tudi jazz in izolacije, ki jih najdemo tudi v hip hopu. Sama tehnika je zasnovana na moči, gibljivosti in vzdržljivosti, zato je veliko vaj posvečenih delovanju notranjih stegenskih mišic, gibljivosti medenice ter moči in stabilizaciji trupa- trebušne in hrbtne mišice. Med samo vadbo je veliko dvigov na prste, kjer razvijamo ravnotežje.

 

Potek treninga modernega plesa bo zajemal plie, tendu, degage, raztegovanje, piruette, majhne in velike skoke ter kombinacijo.

 

S to vadbo bomo izboljšali samo telesno držo, razvijali gibljivost, moč, predvsem pa koordinacijo. Izboljša se tudi zavedanje samega telesa v prostoru in ravnotežje.

 

URNIK

 

Program se prične v petek, 9.4 2010, od 20.00 do 21.30 v plesni dvorani Fakultete za šport.

 

CENA

 

1x obisk = 5 EUR (s predložitvijo potrjene študentske izkaznice)

 

KONTAKT

 

t: 041 334 421

t: 01/520 77 70

e: vadba@fsp.uni-lj.si