Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Zakaj na FŠ?

  • Zakaj na FS.jpgKer je to fakulteta z velikim F. FŠ namreč ni zgolj študij, ampak je pot do športnega načina življenja, ki ti bo odkril nove poglede na svet in razumevanja človekovega življenja. Pridruži se nam, če si športnik po duši! Veseli te bomo!
  • Ker je to fakulteta z največ športnega znanja v Sloveniji s 50-letno tradicijo. Nudi ti široko paleto znanj s področij kineziologije (vede o človekovem gibanju), fiziologije, pedagogike, didaktike, psihologije, sociologije, menedžmenta, kot tudi specifičnih znanj posameznih športov, ki ti razkrijejo pestrost fenomena športa in njegovega umeščanja v sodobno družbo ter iz tebe naredijo kritičnega, ustvarjalnega, odprtega, komunikativnega in svobodno mislečega intelektualca.
  • Ker je pot do znanj zanimiva, vznemirljiva, včasih celo adrenalinska! Med študijem se ves čas spoznavaš s svetom izven zidov fakultete in tako poleg teoretičnih znanj pridobiš številna specifična ali praktična znanja in veščine, ki jih razvijaš s pomočjo najboljših domačih in mednarodno priznanih predavateljev in strokovnjakov.
  • Ker izvajamo nove ''bolonjske'' študijske programe, ki temeljijo na sodobnih vsebinah in učnih pristopih, kot so interaktivno in problemsko učenje, individualne oblike dela, tesno sodelovanje s prakso in športno stroko. Prepričani smo, da ti novi programi omogočajo boljšo zaposljivost.
  • Ker ti nudi ustvarjalno in stimulativno akademsko okolje, v katerem boš lahko spoznal tudi učiteljevo osebno stran. Prenovljeni prostori pa ti omogočajo prijetno bivanje v naši hiši.
  • Ker ti v povezavah s sorodnimi fakultetami po celi Evropi omogoča študij posameznega semestra tudi v tujini.
  • In nenazadnje, ker s študijem na FŠ dobiš prijatelje za vse življenje.