Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Elektronske knjige

Tukaj je navedenih nekaj spletnih portalov, iz katerih je možen dostop do elektronskih knjig.
 

Ebrary

Ebrary omogoča dostop do e-knjig na UL s področja računalništva in informacijske tehnologije, inženirstva in tehnologije, družbenih ved, sociologije, športa in antropologije ter izobraževanja (šport, sociologija, psihologija, športne panoge, medicina, športna vzgoja). V zbirki je okoli 13.000 e-knjig.

http://site.ebrary.com/lib/narodna/home.action  
 

NetLibrary

NetLibrary omogoča dostop do naročenih e-knjig na UL, ki zajemajo različna področja. Število hkratnih bralcev ene knjige je omejeno. Če je knjiga trenutno zasedena, poskusite ponovno. Dovoljeno je tiskanje do 20 strani. Na voljo imate dva načina iskanja po različnih poljih, tudi besedilu knjig. Seznam nabavljenih knjig najdete pod povezavo "What's available". Za branje knjig si morate ustvariti osebno uporabniško ime ("Create free account") in se prijaviti ("Log in"). Na svojem uporabniškem profilu lahko potem tudi shranjujete opombe in sezname knjig. Vse naročene e-knjige so dostopne tudi v COBISS/OPAC-u v vzajemni bazi  bazi COBIB. Vmesnik Netlibrary-ja prešel na EbscoHost-ov vmesnik

http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=uid   (dostop z uporabniškim imenom in geslom za Sportdiscus)
 

Oxford Scholarship

Oxford Scholarship Online omogoča dostop do izbranih e-knjig na UL s področja filozofije, managementa, politike, psihologije, zdravja, socialnega dela.

http://www.oxfordscholarship.com/oso/public/index.html
 

Sciencedirect Books

E-knjige s področja informatike, računalništva, energetike, strojništva, kemije, kemijske tehnologije, biokemije, genetike, molekularne biologije in ekologije. Nosilec konzorcija je CTK. Dostop je iz baze Sciencedirect preko povezave Oddaljen dostop do informacijskih virov knjižnic UL.

http://www.sciencedirect.com/
 

SpringerLink

V polnem besedilu so dosegljive knjige, ki so bile izdane v času od 2005-2010. Dostop je preko povezave Oddaljen dostop do informacijskih virov knjižnic UL.

http://www.springerlink.com/