Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Lega in dostop do Fakultete za šport

Fakulteta za šport se nahaja na robu mestnega jedra ob vznožju Golovca sredi enega najlepših ljubljanskih športnih parkov – parka Kodeljevo. S svojo pestro ponudbo športne vadbe  Fakulteta za šport idealno zaokrožuje ostale dejavnosti športnega parka Kodeljevo in mu daje pečat mladosti in študentskega življenja. Izjemna lega in relativno veliko športnih površin in objektov ponujajo veliko priložnosti za športno, študijsko, razvojno, raziskovalno in turistično dejavnost.

zracni_posnetek-FS

 

Dostop do Fakultete za šport  

lega_postaje

  • Kolo, skiro, rolerji, ... 

Fakulteta za šport si prizadeva, da bi njeni obiskovalci uporabljali čim bolj aktiven način prevoza. Ob stavbi fakultete so obiskovalcem na voljo stojala za kolesa in skiroje, v stavbi pa omarice za shranjevanje čelad, rolerjev in ostale opreme.

 

  • Mestni potniški promet 

Linije obratujejo vse dni v letu, med 5.00 in 22.00 uro, najbližje pa so postaje linije št. 5 (postaja Jana Husa na Povšetovi ulici se nahaja 250 m od fakultete) in linije št. 2, 9, 11, 20, 25 (postaji Bolnica ali Tržnica Moste na Zaloški cesti se nahajata 400 m od fakultete).

 

  • Vlak

Železniška postaja Ljubljana Vodmat leži 600 m od fakultete, na njej pa ustavljajo vlaki, ki vozijo od Ljubljane proti Dolenjski in v obratni smeri. Vlaki vozijo vse dni v letu. Povezava do voznega reda.

 

  • Avtomobil

Če boste prišli z avtomobilom, boste parkirni prostor najlažje našli ob križišču Povšetove ulice in železniške proge, potem pa vas 350 metrski sprehod skozi del Koširjeve ulice in drevored parka Kodeljevo vodi do Fakultete za šport. Omejeno število parkirnih mest je na voljo tudi neposredno ob stavbi fakultete.

 

Lega na zemljevidu:

 

Virtualni sprehod po fakulteti: