Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Bloudkova priznanja za leto 2020

datum: 15.02.2021

kategorija: novice

V petek so bila podeljena Bloudkova priznanja, najvišja državna priznanja Republike Slovenije za dosežke na področju športa. Z veseljem in s ponosom sporočamo, da sta med dobitniki Bloudkovih nagrad tudi dva naša profesorja.

Prof. dr. Marjeta Kovač je prejela Bloudkovo nagrado za življenjsko delo v športu. Profesorica Fakultete za šport je več kot 45 let predana športu, kot trenerka športne gimnastike in akrobatike je sodelovala pri vrhunskih dosežkih v gimnastiki, kotalkanju, drsanju in alpskem smučanju. Mednarodna sodnica za žensko športno gimnastiko je sodila na treh olimpijskih igrah, na enajstih svetovnih in evropskih prvenstvih, je tudi (so)avtorica več kot 1300 strokovnih in znanstvenih gradiv.

Bloudkovo priznanje-Marjeta Kovac_nagovor

 

Bloudkovo nagrado za vrhunski mednarodni dosežek je prejela moška rokometna reprezentanca iz leta 2004. Takrat so na evropskem prvenstvu na domačih tleh osvojili srebrno medaljo in postali prva reprezentanca Slovenije, ki je osvojila kolajno na velikem tekmovanju v ekipnem športu. Del tega zgodovinskega uspeha je bil tudi prof. dr. Marko Šibila kot pomočnik trenerja.

eurohandball 2004-SLO_crop

Iskrene čestitke obema v imenu Fakultete za šport!

Celotno prireditev si lahko ogledate na povezavi.