Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Impro predstava: MOPED GRE DOMOV...

Ljubljana

Moped gre domov.jpg

 

V torek, 27.5.2014 vas ob 20. uri vabimo na impro predstavo v veliko predavalnico na Fakulteti za šport. V predstavi improvizacijskega gledališča z naslovom Moped gre domov… boste spremljali pravi »road trip« junaka Simona, ki je potoval s severa Evrope proti domači grudi. »Kam ga je pot zanesla, kaj se mu je med popotovanjem dogajalo, je potoval res samo z mopedom….«. Vse to in še marsikaj boste izvedeli v torek zvečer!

Nastopala bo skupina Ej mopped!, ki ima svoje korenine tudi na naši fakulteti. V predstavi bodo igrali Andraž Leskovar, Miha Jurečič, Anja Žonta, Anja Pirnat, Saša Žust in Blaž Sever, za glasbeno kuliso bo skrbel Luka Seliškar, vaš vodnik skozi impro dogajanje na odru aka »pripovedovalec Simon« pa bo Nejc Kapus.

Vstop bo prost. Na predstavi bomo pobirali prostovoljne prispevke za novoustanovljeni sklad za študente v finančni stiski. Predstavo sicer soorganizira tudi Študentski svet fakultete v okviru prireditve Dan FŠ.

 

Za vse tiste, ki imate ob branju vabila morda še zadržke, ker impra ne poznate dovolj dobro, dodajamo nekaj teoretičnih osnov, ki so več kot dovolj, da boste predstavo z užitkom spremljali. Torej:

Improvizacijsko gledališče (znano tudi kot impro) je oblika gledališča, pri kateri igralci delujejo spontano, brez dramskega teksta ali scenarija. Predstave so tako vedno inovativne in predvsem unikatne. Temelje za odigrane prizore namreč podajo gledalci s svojimi predlogi, ki jih morajo nato improvizatorji vplesti v dogajanje na odru.

V zgodovini je najbolj znana tradicija italijanskega gledališča commedia dell'arte, moderna improvizacija pa je v gledališču pognala korenine sredi 20. stoletja, najprej kot obliko vaj za igralce konvencionalnega gledališča, od tam pa se je hitro razvila v svojstveno umetniško obliko. V vseh oblikah improvizacije igralci razvijajo dialog in gib med potekom same predstave. Nepredvidljivost takega nastopanja jo navadno približa komediji, vendar sploh ne nujno.

To je to. Se vidimo v torek, 27.5. ob 20. uri v veliki predavalnici. Pridite, fajn bo!

Moped gre domov2.jpg